dimecres, 22 de gener de 2014

Taller d'oralitat : contacontes a 1r d'ESO

Dilluns 13 de gener de 2014, a les 12 del migdia tot l'alumnat de 1r d'ESO del nostre centre va poder escoltar bocabadat històries diverses.
 A la biblioteca vam tenir el plaer de sentir una rondalla meravellosa, una llegenda urbana i, finalment, un mite -el del rei Mides- al llarg d'una hora. 
L'altre grup es va reunir a la seva aula.
 
Va quedar palès que l'oralitat és encara una activitat necessària en la nostra vida diària. A tots ens agrada que ens expliquin contes, i en aquest cas, gràcies a unes professionals ja jubilades que havien exercit de mestres durant la seva vida professional , l'hora va ser rodona. 

A més cal destacar la funció de voluntariat que duen a terme aquestes dones que s'han associat en un grup anomenat (MARC :mestres, àvies, recuperadores de contes) i es dediquen a difondre històries que elles mateixes ja havien explicat fa anys a les aules, quan treballaven en escoles.

L'any que ve les esperem de nou.
Moltíssimes gràcies a la Teresa i la Maria, que són les que vam conèixer a l'institut, però també a tot el grup de professionals que , de forma desinteressada, proporcionen el plaer d'un taller d'oralitat ben necessari entre els joves.
                           El professorat de 1r d'ESO, l'alumnat i les bibliotecàries de l'institut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada